Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Klokt sagt av hemlöse Svein Kielland

Publicerad 2016-09-08 11:55:00 i Allmänt,

"Man dödar sitt medvetande med teologi"
 
(min vän norrmannen Svein Kielland, författare, poet och frivilligt hemlös i Stockholm, bor i ett tält i skogen. Väldigt bildad, läser grekiska och latin!)
 
 
(Svein Kielland. Bild av Titti Spaltro)

Kommentarer

Postat av: jakobnorrman.blogg.se

Publicerad 2016-09-12 04:39:26

Sant!

Postat av: Jan-Peter Kullin

Publicerad 2016-10-28 11:58:18

Jag bodde i Göteborg 66-68. Blev bekant med Svein, det skulle vara intressant att få kontakt..

Postat av: Lars Larsen

Publicerad 2016-11-01 12:33:09

Jag har tyvärr inte hans kontaktuppgifter. Men jag vet att han skriver på Stockholm stadsmissions hemsida under pseudonymen Omar bin Benjamin Nidsång. Om du googlar det hittar du kanske några av hans texter.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela