Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Robert Price om helvetet

Publicerad 2016-04-29 16:14:00 i Allmänt,

"What difference does any of this make? There are two very important points. First, if hell was always real, and a real destination for the damned, why are we so late in hearing anything about it? If the stakes are that high, don’t you think it would have been sporting of God to let everybody know of the danger they faced? Yet he was utterly silent on the topic until Jesus came along."
(Robert Price i boken "Blaming Jesus for Jehovah. Rethinking the Righteousness of Christianity", 2016)

Det är en lättnad att det inte finns någon Gud

Publicerad 2016-04-29 13:32:00 i Allmänt,

Det är en stor lättnad att det inte finns någon Gud. Så har man ingen kosmisk diktator att vara rädd för, som blir förolämpad av varje liten synd, och som lämnar en i evigt helvete om man inte tror på honom. Det är befriande att han inte finns. Man kan andas ut.

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela