Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Om Guds fåfänga

Publicerad 2016-06-14 17:18:58 i Allmänt,

"...och är han (Gud) så fåfäng att han vill bli tillbedd, så är han helt enkelt inte värd att be till." (Stellan Skarsgård)

Visa ord av Epikuros från antiken

Publicerad 2016-06-03 11:55:47 i Allmänt,

Är Gud villig att förhindra ondska, men kan inte? Då är han inte allsmäktig. Kan han förhindra ondska, men vill inte? Då är han illvillig. Om han varken kan eller vill? Varför då kalla honom Gud?
(Epikuros (341 f.Kr.-270 f. Kr)

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 33, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. Bor hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i tre år nu. Jag är även naturalist. och tror inte på livet efter döden eller på andevärldens objektiva natur. Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela