Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Gud och det oändligt stora kosmos

Publicerad 2016-08-23 16:44:00 i Allmänt,

Kosmos är för stort (oändligt) för att en Gud skulle kunna finnas. Tänk dig att vår galax har 100 miljarder stjärnor. Och att det finns 100 miljarder galaxer i vårt universum. Och att vårt universum är 93 miljarder ljusår i diameter. Tänk dig sedan att antalet universum i kosmos är som antalet skumbubblor i Stilla Havet, om hela Stilla Havet var fullt av skum. Tänk dig sedan att kosmos är större, så stort att det är som om hela vårt universum var uppfylld av sådana skum-Stilla Hav. Det är det närmaste till oändligheten jag kan komma på, och vårt kosmos är faktiskt oändligt stort, hur svårt det än är att föreställa sig det. Men är det inte skrattretande att det skulle finnas en allsmäktig och allestädesnärvarande osynlig gubbe någonstans i "andevärlden", som styr varje atoms rörelse i hela vårt oändliga kosmos? För det är just vad de flesta kristna tror på, trots att de kan förneka det.

Något om fri energi och andevärlden

Publicerad 2016-08-18 15:30:13 i Allmänt,

Om andevärlden skulle finnas, då skulle det finnas fri energi. Bilar skulle kunna gå på gratis ande-energi. Men det att alla försök att bygga fri energi-apparater, evighetsmaskiner, har misslyckats, tyder på att andevärlden inte finns. 

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 33, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. Bor hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i tre år nu. Jag är även naturalist. och tror inte på livet efter döden eller på andevärldens objektiva natur. Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela