Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Ingen har lyckats vinna något av de pris som utsetts för dom som kan bevisa det övernaturliga

Publicerad 2017-01-27 16:56:00 i Allmänt,

Det finns minst tjugoen pris (ofta kring 10 000-100 000 dollar) runtom i världen som man kan vinna om man lyckats bevisa det övernaturliga under kontrollerade omständigheter. Ingen har vunnit något av dessa priser. Ännu fler priser har det funnits genom historien, med James Randis en miljon dollar-pris som det mest kända. Detta pris var tillgängligt från 1996-2015, alltså i nitton år, men lades ner 2015, antagligen för att man tänkte, att om ingen kunde vinna det på nitton år, så kan nog aldrig någon vinna det. 
 
Om man verkligen kan bevisa det paranormalas existens, då borde man kunna kamma hem alla de tjugoen priserna, värt flera millioner dollar.
 
Jag är glad att det har funnits och finns sådana priser, för det stärker min övertygelse om att det paranormala och övernaturliga nog inte finns. 

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela