Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Robert A. Monroes tidsresor

Publicerad 2016-11-06 12:55:00 i Allmänt,

Robert A. Monroe, en man som upplevde tusentals ut-ur-kroppen-upplevelser under sin livsstid, och lärde sig att framkalla dem med viljan, upplevde en tidsresa i en av sina ut-ur-kroppen-upplevelser, som han beskriver i boken "Yttersta resan" (Natur och Kultur 1997). Han gick nästan en miljon år tillbaka i tiden, och träffade på urmänniskor i en stor dal, en och en halv mil lång och en mil bred. Två miljoner människor bodde i den dalen, och de var alla människor som fanns på planeten då. De var alla nakna. De hade vägar mellan träden, och nån sorts blomsterrabatter. Djuren var deras barn, och när dom visslade på dom, kom dom fram, alla möjliga djur. Dessa människor var odödliga, och de kunde styra väder och vind, åska och blixt.
 
Är det inte tydligt att detta utspelade sig i Monroes fantasi, i drömvärlden, inte på riktigt, på basen av vad vi vet om mänskligheten för en miljon år sedan?
 
Monroe berättar också att han reste 1500 år in i framtiden. Tidsresor är inte möjliga, alltså måste Monroes andevärld vara fantiserad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela