Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Den Heliga Birgittas uppenbarelser var hallucinationer.

Publicerad 2016-07-21 12:58:00 i Allmänt,

- I en av Den Heliga Birgittas uppenbarelser försvarar Kristus transsubstantiationsläran, den katolska dogmen om att nattvardsbrödet och nattvardsvinet blir verkligen, på riktigt, Kristi kött och blod, inte bara symboliskt.

- I en av Birgittas uppenbarelser försvarar hon köpandet av slavar.

- I en av Birgittas uppenbarelser talade Jungfru Maria så här:"...vi såg ofta ett underbart ljus kringstråla honom (Jesus) och hörde änglaröster sjunga över hans huvud. Vi sågo ock, hur orena andar, som icke kunde fördrivas av de i vår lag beprövade besvärjarna, vid åsynen av min Sons närvaro lämnade de besatta. Jungfru Maria berättar också i en annan uppenbarelse om hur hennes kropp blev upptagen till himmelen en tid efter Jesu död och uppståndelse. Och så berättar hon att vid Jesu död uppstod många avlidna i Jerusalem från döden, att hon såg dem.

- Att Birgitta är rättrogen katolik i alla sina uppenbarelser.

- I en av Birgittas uppenbarelser försvarar Kristus korstågen, och ber konungen använda sig av "rättvisans svärd" om hedningarna inte vill omvända sig på fredlig väg.

- I en av Birgittas uppenbarelser säger Kristus: "Det var jag, som dömde Adam och Kain, ja hela världen, i det jag för människornas synders skull sände syndafloden. Det var även jag, som lät Israels folk komma i fångenskap och som underbart befriade det därifrån med tecken och under.
   Han säger även innan detta: "Jag är sann konung, och ingen är värdig att kallas konung utom jag..."
   I en annan uppenbarelse försvarar Kristus avlaterna, och uppmanar till dessa.

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela