Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Varför jag inte tror på Gud och det övernaturliga, del I

Publicerad 2015-11-13 18:22:00 i Serien "Varför jag inte tror på Gud och det övernaturliga,

1. Gud har aldrig talat direkt till mig. Guds totala stumhet i mitt liv.
 
2. Andeskådarna Emanuel Swedenborg, Sadhu Sundar Singh, Jane Leade och Julian av Norwich förblev fundamentalister trots sitt andeskåderi. Hade det varit möjligt om det de upplevde var verkligt och inte hallucinationer och vakendrömmar?
 
3. Jag har aldrig haft syner som inte liknade på hallucinationer, som inte var hallucinationer. Andevärlden har aldrig visat sig för mig. Av alla dom av våra släktningar och vänner som har dött, har inte én visat sig för någon i vår familj. 
 
4. Motsägelserna hos de många andeskådarna som jag har läst. T.ex. att S.S.Singh, Swedenborg och Julian av Norwich inte trodde på reinkarnation, medan Gabriele Wittek, Rudolf Steiner, Robert Monroe och Christian Andreason trodde på den. Och att S.S.Singh, Mary Baxter och Lorna Byrne trodde på Satans existens, medan Swedenborg inte trodde på det. Och att Mary Baxter, Ricardo Cid, Angelica Zambrano, Maharishi av Kailash, Julian av Norwich och Swedenborg trodde på evigt helvete, medan S.S.Singh, Gabriele Wittek, Christian Andreason, George de Benneville och Jane Leade inte trodde på det. Motsägelserna inom Swedenborg, S.S.Singh och Julian av Norwich själv, angående evigt helvete. 
 
5. Underligheterna i andeskådare som Lorna Byrne, Maharishi av Kailash, Robert Monroe och Swedenborgs andevärldsupplevelser. T.ex den synen var Maharishi av Kailash såg djur som samtalade med Jesus, efter hans frestelse i öknen (i en tidsresa).
 
6. Evolutionens vittnesbörd. Var i evolutionen kommer Gud in i bilden? Gud behövs inte i evolutionens paradigm. 
 
7. Jane Leade trodde att jorden var 6000 år gammal, trots sitt andeskåderi. Hon trodde också på den traditionella, blodiga försoningsläran, den juridiska och objektiva. Hon trodde också att allt i bibeln var Guds ord. 
 
8. Vems kanaliserade Jesus är den rätta, Vassula Rydéns eller Gabriele Witteks, den första väldigt pro-katolsk (uppmanar till att böja sig under påven), den andre väldig anti-katolsk. Är inte en rimligare förklaring den att deras Jesusar kommer från drömvärlden?
 
9. Ondskans problem. Lidandets problem. Varför finns det så mycket ont och så mycket lidande i världen om gud finns?
 
10. Om alla Olympens gudar är mytologiska, hur skulle Allah, Jahve och Jesus vara några undantag från den regeln?
 
11. Stora vetenskapsmäns ateistiska vittnesbörd, såsom Albert Einstein, Carl Sagan och Stephen Hawking.
 
12. Det hinduiska helgonet Ramakrishna såg modergudinnan "i anden", helt vad man kunde vänta sig ifall andevärlden är hallucinatorisk, där man ser det man förväntar sig se. 
 
13. Drömforskaren Stephen LaBerges vittnesbörd, om vakendrömmarnas karaktär osv. Han har lyckats bevisa vetenskapligt att vakendrömmar verkligen existerar.
 
14. Om vanliga drömmar kan vara så verkliga att man tror på dom i drömmen, hur mycket mer inte då klardrömmar (vakendrömmar), som kan verka mer verkliga än denna verkligheten?
 
15. Om vi verkligen ska komma underfund med "andevärldens" natur, bör vi gå till dom bland oss som är välbekanta med andevärldsupplevelser. En sådan nulevande andeskådare, en nutida Swedenborg, är den rysk-amerikanske forskaren Michael Raduga. Se hans hemsida om ut-ur-kroppen-upplevelsen (UKU), och hur den liknar klardrömmar. Han har själv haft tusentals ut-ur-kroppen-upplevelser (över 3000, om man ska vara noggrann) och trodde först under två år, att de var bevis på andevärldens objektiva verklighet, men efter mycket experimenterande, kom han fram till att de var "simulationer" av verkligheten, ett slags klardrömmar. Han har grundat ett forskningsinstitut kring ut-ur-kroppen-upplevelser i Los Angeles, och har bevisat att nära-döden-upplevelser egentligen är klardrömmar. 
 
16. Att medier ofta håller på med profetior om framtiden till sina klienter, säger något om andevärldsbisnisens trovärdighet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela