Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Varför jag inte tror på Gud och det övernaturliga, del II

Publicerad 2015-11-14 11:38:00 i Serien "Varför jag inte tror på Gud och det övernaturliga,

17. Det att Bibeln är så full av myter, legender och dålig moral. Att det inte finns någon skriftlig "uppenbarelse" från Gud.
 
18. Att det inte skedde något 21.12.2012, var ett tecken på att sådana saker hör drömvärlden till. Detta datum var förresten bekräftat av många New Age -"kanaliserare".
 
19. "It has been estimated that in the last 50,000 years about 106 bilion humans were born. Of the 100 billion people born before the six billion living today, every one of them has died and not one has returned to confirm for us beyond a reasonable doubt that there is life after death. This data set does not bode well for promises of immortality and claims for an afterlife". (Michael Shermer, vetenskapshistoriker, från denna artikel)
 
20. Är det inte tydligt att alla Sananda-kanaliseringarna tillhör drömvärlden? Likaså Sister Thedras Jesus-kanalisering
 
21. Det att ut-ur-kroppen-upplevelserna och astralresorna liknar på vakendrömmar. 
 
22. Är det inte tydligt att Benjamin Cremes Maitreya-kanalisering härstammar från drömvärlden?
 
23. Kosmos är för stort för att bibelns Gud skulle kunna finnas i den. Att kosmos är oändligt. Hur skulle Gud kunna skapa något oändligt stort? Är han inte desto mer osannolik som förklaring till något oändligt? Hur invecklad måste inte Gud vara (om han finns), när han står bakom något oändligt!
 
24. De konstigaste sekter åberopar sig på andevärlden för att bevisa sin sannfärdighet. Tänk på Moon-sekten (Unification Church). 
 
25. George de Benneville och Jane Leade mötte Adam och Eva i sina ut-ur-kroppen-upplevelser. Adam och Eva är bara mytologiska väsen (evolutionen bevisar det), de finns inte på riktigt, vilket tyder på att de Bennevilles och Leades upplevelser var i en drömvärld, var hallucinationer. 
 
26. I flera "uppenbarelser", t.ex. Uppenbarelsebokens, Sadhu Sundar Singhs, Richard Ebys, Marietta Davis´, Choo Thomas´ och William Jokinens syner, säger Jesus att han snart skall komma tillbaka. Men tiden har gått, och ingen Jesus syns till. 
 
27. Varför träffade Sadhu Sundar Singh inte sin hinduiska mor i andevärlden, så att han kunde veta om hon var i himlen eller i helvetet? Men om hans andevärld var en drömvärld, förklarar det saken. 
 
28. Saker som alzheimers, demens och psykmediciners påverkan på själen säger mycket om hur själen är en produkt av hjärnan.
 
29. Teorin att det finns en andlig motsvarighet till allt på jorden (som t.ex. Swedenborg hade) tyder på att denna andevärld är en drömvärld, för psyket skapar där en modell av verkligheten, med t.ex. ett andligt London. 
 
30. Små förändringar i det "uppenbarade" i dess förhållande till det naturliga, kan avslöja drömlikheten, t.ex. att Gabriele Witteks andefigur Broder Emanuel från andevärlden citerade Fader Vår grundligt fel, och att Jesus godkände omskärelsen i Witteks "bibel" "This is my Word". Eller att Sadhu Sundar Singh inte godkände den vetenskapliga bibelkritiken. Eller att Swedenborg refererade till Abraham, Isak och Jakob som till verkliga människor i en av sina syner (de är ju mytologiska). Eller att Gabriele Wittek samtalade med utomjordingar från planeten Mairadi. 
 
31. Varför har spiritualismen, trots en otroligt fort växande teknologi, inte kunnat demonstrera mera vetenskapligt att andar existerar? Varför denna dunkla skuggvärld, som aldrig vill visa sig så att alla kan se det, på fotografi och film? Varför har Benjamin Creme bara klarat att visa fram en endaste bild av Maitreya, och det för allt för länge sedan (1988)?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 34, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. "Bor" hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i fyra år nu. Jag är även naturalist och materialist, men jag tror på livet efter döden, dock ej på andevärldens objektiva natur, som något "där ute". Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela