Varför jag inte tror på Gud

en ateists funderingar

Det är en lättnad att det inte finns någon Gud

Publicerad 2016-04-29 13:32:00 i Allmänt,

Det är en stor lättnad att det inte finns någon Gud. Så har man ingen kosmisk diktator att vara rädd för, som blir förolämpad av varje liten synd, och som lämnar en i evigt helvete om man inte tror på honom. Det är befriande att han inte finns. Man kan andas ut.

Kommentarer

Postat av: Leon

Publicerad 2016-05-04 12:57:26

Precis. Som klimatförnekare kan jag dessutom säga att det är en lättnad att inte heller tro på den arga väderguden Klii-Maa-Teth, som hotar med kollaps och undergång för våra så kallade miljösynder, om vi inte gör botgöring genom att leva "rätt". ;-)

Postat av: Lars Larsen

Publicerad 2016-05-16 13:01:05

Leon, menar du att man kan leva hur som helst utan konsekvenser?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lars William Larsen

Jag är 33, poet och ekofilosof (dock inte akademisk sådan). Jag är städare och byggmålare till yrket, studerar vid Komvux vuxengymnasium på ABF-huset i Stockholm. Bor hos min flickvän Titti Spaltro i Stockholm centrum. Jag har ett förflutet inom den frikyrkliga väckelserörelsen "Smiths Vänner", av norskt ursprung, som i sin tur har sina rötter inom norsk metodism och pingströrelse, särskilt den s.k. "helgelserörelsen". Vid 17 års ålder bröt jag med rörelsen, och kastades följaktligen (när jag fyllt 18) ut ur hemmet (mina föräldrar är med i Smiths Vänners utbrytarrörelse). Sedan dess har jag varit tidvis agnostiker, tidvis New-Age:are, tidvis halvhjärtad muslim, och tidvis ateist. Till sist slutade jag i ateismen, och jag jag har varit övertygad ateist i tre år nu. Jag är även naturalist. och tror inte på livet efter döden eller på andevärldens objektiva natur. Jag avstår från copyright till allt här på bloggen förutom bilder och citat, texterna här är en del av "public domain".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela